FILE     WR     GAME  

[ List All Documents ]

Quickstart (Nederlands)

Wagen Afstelling en Oefenrondjes


Voor elke wedstrijd moet je je wagen afstellen aan het circuit. Snelle circuits vereisen een lage "drag"-afstelling, hobbelige circuits vragen een soepelere vering. Kijk het rapport van je ingenieur na voor een eerste advies. Wanneer je klaar bent voor je eerste snelle ronde, klik je op TEST.

Rondjes rijden en afstelling verfijnen

Elke keer je een testrondjes aflegt, zal je meer informatie krijgen over de wagen, en welke parameters aangepast moeten worden. De ideale afstelling ligt ergens tussen de aangegeven “lo” en “hi” waarden. Door de schuifbalk te binnen deze waarden te verplaatsen kan je je afstelling verfijnen. De grootste prestatie-winst wordt meestel binnen de eerste paar rondjes geboekt.

Experimentation Slider

Je kan zelf beslissen hoeveel informatie je krijgt van een testrondje door deze schuifbalk aan te passen. Let wel op: te veel risico kan in een ongeluk eindigen.

Teamwerk

Je kan altijd aan de afstelling van je teamgenoot. Gebruik Team Talk om afstelling-informatie uit te wisselen, en je beschikbare rondjes maximaal te benutten.


Rijstijl


Deze parameters hebben invloed op je gedrag in de race. Gebruikelijk zijn er 2 parameters voor zowel droge als natte omstandigheden. Je kan bijvoorbeeld beslissen om voorzichtiger te rijden in de regen-races, of net harder doorduwen omdat iedereen voorzichtig is. Jij kiest zelf.

Overall Speed/Pace - Hoe sneller je gaat, hoe groter het risico op een ongeluk
Aggression - Als je agressiever bent haal je makkelijker in, maar je maakt ook meer kans om te botsen.
Tyre Use - Als je het je banden zwaarder maakt zal je in de beginfase sneller gaan, maar ze zullen sneller slijten waardoor je over een lange stint trager zult zijn. Kies een afstelling naargelang je strategie en bandenkeuze.
Mechanical Sympathy - Je kan het onderste uit je wagen halen, maar dan moet je een groter risico op een panne aanvaarden.
Pit Stops -Er zijn 2 schuifbalken voor piloot en team. Voorzichtige stops zijn trager, maar je loopt minder risico dat iemand een fout maakt, hetgeen je veel meer tijd zou kosten.
Race Start - Kies of je een snelle start wil of het risico wil lopen te blokkeren of een andere ramp. Inhalen is makkelijker in de eerste ronde, dus het is een goed idee om harder te gaan als je bang bent ingehaald te worden, of je gewoon een slechte kwalificatiesessie moet goed maken.


Kwalificatie
De kwalificatie-sessie wordt automatisch berekend op het einde van de oefensessie, en is een betere waardemeter dan de oefensessies. Vanzelfsprekend wordt hier ook de race-grid bepaalt.

Je kan beslissen welke banden je wil gebruiken voor de kwalificatie, en hoe hard je wil gaan. Als de race-categorie meer dan één kwalificatie-ronde toelaat, is het aangeraden om het eerste rondje op het gemak te rijden.

Bepaalde categorieën laten de rijder toe zelf te beslissen wanneer ze het hun rondje rijden. Over het algemeen zal je rondje sneller zijn als je later rijdt, maar let op dat je niet in het verkeer belandt.

De RaceNet zoals de kwalificatie, wordt de race automatisch berekend na de warmup sessie. Als het hele race weekend eenzelfde weertype had, is de kans groot dat iedereen een geode afstelling had – dus kan een geode race-strategie de race in jouw voordeel laten uitdraaien.

Basis Strategie.

Kies de band waarmee je wilt starten, het aantal pitstops die je wilt uitvoeren en in welke ronden. Dit is vrij makkelijk – zorg er wel voor dat je niet op hetzelfde moment binnenkomt als je teamgenoot!

Wisselende Weersomstandigheden

Als het regent moet je beslissen welke banden je wil. Zet de schuifbalken naar de gewenste droge of natte omstandigheden voor elke band. Je kan ook het keuzevakje uitvinken als je een bepaalde band helemaal niet wil gebruiken tijdens de race.

Een “changing tyres” schuifbalk bepaalt hoe alert je zal pitten om andere banden te plaatsen als de weersomstandigheden veranderen. Te vaak pitten voor een gepaste band zal je altijd de snelste wagen geven, maar je zal veel tijd verliezen in de pits en achter het verkeer;

Je kan ook je reactie op gele vlaggen afstelling, door aan te geven hoeveel rondjes voor een geplande pitstop je je planning aanpast door binnen te komen als de Safety Car op de baan komt. Pitten van achter de Safety Car kost minder tijd dan wanneer iedereen op race-snelheid is, maar als je te ver vooruit binnenkomt, zal je een wagen moeten besturen die erg zwaar geladen is met brandstof.

Spelvolgorde en Race Resultaten


Algemeen gesproken start een wedstrijd met een live oefensessie, die eindigt in een kwalificatie die automatisch berekend wordt, waarop een live warmup sessie volgt, waarop de race berekend wordt.

Als de sessie beëindigd wordt, ontvang je een e-mail, en wanneer je het spel opent, kan je de resultaten bekijken via de link op de Office en News pagina’s. De wedstrijd-resultaten pagina beschikt over een aantal analyse-middelen, graphieken, en kaarten, alsook een mogelijkheid om de wedstrijd ronde na ronde te bekijken.

Meer Hulp

Dit is slechts een korte gids. Het is aangereden om gebruik te maken van het BATracer Forum voor verdere vragen, af algemene discussies.


Document created by Joeri Marcelis. Last updated 13 Mar 2006.

© BATracer 2000
2003, 2006-2020